Fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare lună înseamnă provocări, creativitate, muncă și implicare pentru întreaga echipă diARK. Proiecte finalizate cu succes, experiențe din care avem mereu de învățat, clienți mulțumiți și satisfacția lucrurilor făcute cu pasiune.

Aprilie, a month to remember
Dintre multe și diverse proiecte, mai mici sau mai mari, îl împărtășim cu voi pe cel mai important al lunii aprilie - organizarea, de la A la Z, a evenimentului aniversar pentru unul dintre clienții noștri, cel care ne provoacă cel mai mult creativitatea prin prisma industriei din care fac parte, respectiv industria agricolă. Momentul aniversar a fost dedicat proiectului SCAPA, unicul mecanism de colectare și reciclare a ambalajelor provenite de la pesticide al AIPROM (Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România).

Ce a însemnat, în linii mari, acest proiect? Idei din care s-a născut un concept WOW, sesiuni de brainstorming, 2 luni de muncă, mail-uri și telefoane, vizite la locație și contractare furnizori, emoții și agitație, dar și o satisfacție enormă la final. A meritat. Din plin.

SCAPA face 10 ani. Noi cum o sărbătorim?
Brief-ul lunii: proiectul SCAPA, unicul mecanism de reciclare a ambalajelor care provin de la produsele de protecția plantelor împlinește 10 ani. Da, 10 ani importanți, de grijă pentru fermieri și mediu. Cum sărbătorim? Printr-un eveniment aniversar de ținut minte!

De la concept la implementare, pas cu pas
De ce spunem că acest eveniment a fost o provocare? Pentru că industria agri este o industrie sensibilă, care dă naștere multor controverse și opiniilor diverse (agricultură organică versus agricultură convențională, cu sau fără pesticide, cu programe tehnologice bine puse la punct sau după ureche).

În timp ce o parte dintre consumatori pledează pentru noutate, inovație, diversitate, știință și tehnologie, cealaltă parte resping noutatea și resping efortul oamenilor de știință, care se străduiesc să găsească soluții optime pentru a oferi necesarul de hrană unei populații atât de numeroase.

Momentul aniversar al unui proiect unic la nivel național trebuie marcat ca atare, așa că ne punem pe treabă. Cu ce începem? Obiectivul principal a fost clar pentru noi încă de la început: celebrarea unui moment important nu doar pentru proiectul SCAPA, ci pentru industria agri, în general, într-un mod cât mai creativ posibil. Cum altfel decât alături de oameni din industrie (reprezentanți ai autorităților de stat, asociații, fermieri și distribuitori), într-un cadru business, dar cu un touch friendly în același timp?

Unde are loc evenimentul?
Locația. Da, locația e un start bun. Să avem și parcare pentru invitați, și un staff serios care să acorde atenție tuturor detaliilor, și echipament tehnic complet, poate și servicii de catering incluse. Hotel Caro București le bifează cu succes pe toate. Sunăm persoana de contact, sperăm doar să fie disponibilă sala pentru data respectivă. Suuuper, este, acolo rămâne! Un baby step finalizat, dar mai sunt mulți înainte.

Stabilirea agendei evenimentului
Invitații trebuie să știe exact ce se va întâmpla în cadrul evenimentului, în ce zi și în ce interval orar va avea loc, cine vor fi speakerii și care vor fi subiectele abordate. Programul trebuie structurat în așa fel încât experiența celor care participă să fie plăcută, demnă de împărtășit și amintit. În acest fel, suntem siguri că se vor întoarce cu drag și la evenimentele viitoare.

Odată setat programul evenimentului, am început promovarea acestuia în Social Media – invitația în format electronic, formularul de confirmare a prezenței, postări pe Facebook și LinkedIN. În acest fel, am crescut vizibilitatea event-ului, iar numărul participanților a fost de peste 120. Bingo!

La evenimentul SCAPA, într-un cadru festiv, au luat cuvântul reprezentanți AIPROM, reprezentanți ai operatorului programului SCAPA, ai reciclatorului, fermieri și distribuitori.

 
Tema de maximum interes a fost, bineînțeles, importanța reciclării ambalajelor doar după ce acestea sunt triplu clătite de către fermieri, procedură ce transformă un ambalaj de pesticide într-un deșeu nepericulos. Dincolo de informare, obiectivul mecanismului SCAPA este de educare a oamenilor din industrie cu privire la importanța unui comportament responsabil pentru siguranța personală, a celor din jur și a mediului.

Video SCAPA 10 ani
Punctul culminant, spunem noi, a fost prezentarea videoclipului SCAPA 10 ani, realizat integral de echipa diARK. Reprezentanți ai autorităților și fermieri au vorbit, cu emoție și interes, despre primul contact cu acest mecanism de colectare, despre evoluția sa de-a lungul anilor și nu în ultimul rând au lansat o rubrică de sugestii legate de dezvoltarea SCAPA. Provocarea realizării filmului a fost efortul de a reduce speech-urile complexe, pline de interes și pasiune ale oamenilor implicați de 10 ani în acest proiect la o durată rezonabil, cel mult 10 minute. Altfel, am fi riscat să plictisim audiența. Îl puteți viziona, chiar aici: https://www.youtube.com/watch?v=NCpmdAbiey4.

Gala de premiere
Ca orice eveniment business, cu fast și invitați de onoare, evenimentul s-a încheiat prin recunoașterea tuturor centrelor de colectare fără implicarea cărora SCAPA nu ar fi avut succesul de astăzi.

Ce a fost WOW la gala de premiere? Trofeele primite de cei premiați. Nu au fost niște trofee clasice, convenționale, ci trofee realizate din roadele muncii SCAPA – lemn compozit, obținut prin reciclarea ambalajelor de pesticide. Primul producător din România de profile de WPC – lemn compozit –, compania Bencomp, face parte dintr-un grup de firme cu tradiţie în reciclarea şi valorificarea deşeurilor de mase plastice, sticlă, electronice sau ambalaje. Un moment de încheiere emoționant, în aplauzele tuturor invitaților, urmat de o sesiune de cocktail și networking.


Materiale promoționale și goodie bags
După fiecare eveniment, invitații trebuie să rămână cu o amintire, cu ceva semnificativ, în temă cu conceptul evenimentului. În urma sesiunilor de brainstorming cu întreaga echipă și partenerii noștri, am stabilit ca fiecare invitat să primească un săpun hand made, din ingrediente naturale – castravete, morcov, mentă, ovăz, lavandă.

De ce săpunuri? Am vorbit mai sus despre faptul că proiectul SCAPA se află în strânsă legătură cu procedura triplei clătiri, mecanismul prin care fermierii clătesc de 3 ori un ambalaj golit de pesticide: Din grijă pentru oameni și mediu. Printr-un cadou simbolic, de tipul unui săpun natural, intenția a fost de a le aminti tuturor invitaților mesajele cheie care au stat timp de 10 ani în spatele proiectului SCAPA:

• E natural să ai grijă. De tine și mediu, așa că aplică regula triplei clătiri și atunci când te speli pe mâini.
• Dacă tu ai grijă de natură, și natura are grijă de tine – îți oferă cereale, fructe și legume care au efecte benefice asupra pielii și întregului tău organism. 


Și pentru că ne plac lucrurile făcute cu grijă și personalizate, am atașat fiecărui săpun etichete cu mesaje legate de ingredientul vedetă al săpunului respectiv sau de viitorul producțiilor mondiale de fructe și legume în lipsa substanțelor de protecție a plantelor.

Pe lângă acest cadou gândit special pentru SCAPA, fiecare invitat a primit un set de promoționale utile – broșură și flyer SCAPA, lista centrelor de colectare și flyer despre tripla clătire. O structură bine asociată cu un vizual potrivit, marca diARK.


Promovare post-event
Și pentru că evenimentul nu se termină când se termină, am continuat promovarea acestui moment. Am share-uit în Social Media impresii, momente, concluzii, atât cu persoanele care au fost alături de noi, cât și cele care au apreciat organizarea, însă nu au reușit să ajungă.

Albumul cu fotografii și videoclipul post-event au generat reacții pozitive în rândul comunității online, lucru care nu poate decât să ne bucure și mai mult. Suntem mândre de ceea ce am reușit. Să ne ridicăm, din nou, la așteptările clienților noștri. Ne stau dovadă mulțumirile întregii echipe.

Până data viitoare, la cât mai multe proiecte care să ne aducă satisfacție în doze atât de mari!